en

Premii peste premii a castigat si continua sa obtina cea mai inteligenta cladire din vestul tarii, Vox Techology Park din Timisoara.

Cea mai recenta distinctie i-a fost acordata in cadrul Grand Prix International Architecture Contest, in Italia, unde cladirea s-a clasat pe locul al treilea.

Proiectul are abilitatea de a provoca emotii prin modul in care incorporeaza lumina si reflexiile sale in suprafetele imbracate in placi ceramice lucioase. Aceste reflexii se multiplica, estompand liniile constructive, anuland granitele dintre tavan, pereti si pardoseala, creand un spatiu atipic definit doar de suprafata lucioasa a placilor ceramice„, se arata in motivatia juriului care a acordat acest important premiu pentru cea mai inteligenta cladire din vestul Romaniei.

Casalgrande Padana Grand Prix  este un concurs international de arhitectura de top care recunoaste meritele acelor profesionisti care prin munca lor au stiut cel mai bine sa puna in valoare calitatile tehnice si posibilitatile creative ale materialelor ceramice Casalgrande Padana.

Peste 25 de ani de istorie si mai bine de 1500 de proiecte de pe 5 continente diferite. Acesta este Grand prix-ul, Competitia Internationala de Arhitectura a grupului Casalgrande Padana, acum la cea de a 11-a editie.

Nume mari din lumea internationala a arhitecturii sau firme de arhitectura cu ani de experienta  au stat alaturi de tinere talente, in aceasta competitie, pe terenul comun al designului, unde creativitatea si inovatia tehnologica se completeaza armonios, dand nastere unor proiecte unice.

Insa Vox Technology Park a primit si alte prestigioase premii. Anul trecut, la Bienala Nationala de Arhitectura, care a avut loc la 1 octombrie, a obtinut ”Premiul sectiunii Arhitectura constructiilor publice”.

Bienala Nationala de Arhitectura este un important eveniment profesional al breslei arhitectilor, organizat constant din anul 1994.

Vox Technology Park din Timisoara a fost printre castigatorii sectiunii Arhitectura constructiilor publice si comerciale – BIGSEE Architecture Awards, Ljubljana, care a avut loc in data de 17 aprilie 2019.

Bigsee Architecture Awards este un eveniment in care se aduc in prim plan constructii remarcabile din Europa de Est. Au fost 18 tari participante.

Vox Technology Park, cea mai verde cladire din Romania

Totodata, cladirea de pe Calea Torontalului din Timisoara a fost certificata Breeam Excelent, cu cel mai mare punctaj obtinut, pana acum, in Romania. BREEAM este cea mai utilizata metoda, folosita in prezent, de evaluare a impactului cladirilor asupra mediului. Acest lucru reprezinta un standard pentru proiectare durabila si a devenit instrumentul principal de evaluare a performantei ecologice a unei cladiri. BREEM este aplicabil atat pentru cladirile existente, cat si pentru cele noi.

Toate aceste realizări au fost facute cu sprijinul Studio Arca, un birou de arhitectura din Timisoara care a venit cu conceptul Vox Vertical Village, proiect care, la randul sau, este unic in Romania.

Studio Arca este un birou de arhitectura din Timisoara, infiintat de Radu Golumba, Calin Pascu, Luminita Pascu si Claudiu Oprita in 1999. Proiectele noastre reflecta experienta de aproape 20 ani de proiectare dar si cunostiintele unice ale fiecarui membru din echipa. Printre proiectele de referinta se numara reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al Timisoarei, Hotel Timisoara, Nokia Campus, Optica Business Center, Smartfit, Uranus Plaza, Vivalia Eroilor, Vivalia Baader, Origami Residence , VOX Technology Park, VOX Vertical Village”, ne-a declarat Mihaela Rusulet, arhitect in cadrul Studio Arca.

***

Va reamintim, Vox Technology Park a fost realizat in urma unei investitii de aproximativ 30 de milioane de euro, avand o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati.

Vox Technology Park este unul din cele mai moderne proiecte de birouri din Romania si ofera facilitati unice la nivel national, precum acces prin identificare biometrica, locuri de parcare cu statii pentru incarcarea masinilor electrice si spatii pentru biciclete, spatii comerciale si de servicii, food court si o sala de fitness.

Vox Technology Park dispune de spatii de pana la 3.500 de metri patrati pe etaj, cea mai mare suprafata disponibila din oras, si ofera o serie intreaga de facilitati, precum spatii comerciale si de servicii, mai multe sali de conferinte, restaurante, cafenea si o terasa suspendata la ultimul etaj.

De asemenea, Vox Technology Park aduce pe piata si inovatii tehnologice unice pe plan local, precum posibilitatea de identificare biometrica la accesul in cladire prin tehnologia 4 Fingers Touchless ID, aceasta metoda urmand sa duca la maximizarea nivelului general de siguranta dar si la o monitorizare mai eficienta a angajatilor.

Proiectul este un reper pentru Timisoara si ridica pretentiile in ceea ce priveste investitiile din acest oras. Totodata, zona Torontalului, acolo unde cladirea Vox Techology Park a „prins viata” se dezvolta accelerat si asta datorita acestei investitii de mare succes.

Articol preluat din opiniatimisoarei.ro 

Evenimentul CUIB a fost vizitat de peste 400 de participanti la Vox Technology Park din Timisoara (preluare opiniatimisoarei.ro)

Următorul articol

Evenimentul CUIB a fost vizitat de peste 400 de participanti la Vox Technology Park din Timisoara (preluare opiniatimisoarei.ro)

Vox Technology Park a fost locul din Timisoara care s-a transformat in punctul de interes al celor interesati de etapele construirii sau achizitionarii de locuinte.

Citește mai departe