Noi la Vox Property Group dezvoltăm diverse proiecte pe zona de real estate și nu numai. Grupul are în spate și o componentă mare de software, drive-ul a fost de fapt tehnologie și software; real estate a fost doar un rezultat. Astfel, noi suntem foarte aproape de tot ce înseamnă inovație, tehnologie. Tocmai de aceea, adoptăm printre primii astfel de soluții. Ne place să ne plasăm early adopters inclusiv pe zona de real estate.

Spre exemplu, am fost primii care am implementat o soluție pe partea de acces biometric, iar soluția este dezvoltată chiar de noi, lucrând personal la aceasta. Am aplicat un model foarte simplu pe partea de real estate și am avut această șansă pentru că noi eram și dezvoltatori de software, iar astfel lansarea acestei soluții a fost destul de ușoară, dar cu toate acestea feedback-ul a fost foarte diferit față de ce așteptam. Asta deoarece te lovești de dezvoltatori, proprietari, brokeri, dar și companii. Multe companii sunt foarte avide de a integra soluții inovatoare, dar apoi se lovesc de politici interne ale companiei. La noi s-a suprapus implementarea cu tot hype-ul pe GDPR, încât am început să facem seminarii pe GDPR în care să explicăm oamenilor ce înseamnă biometria pe un telefon. 

De aceea, eu cred că atunci când vorbim de smart cities, trebuie să vorbim și de smart people, trebuie să vorbim și de smart buildings. Trebuie să ajungem la persoane și la comunități, care de fapt, ei sunt nucleul. Nu pot exista orașe inteligente fără persoane inteligente, iar nouă încă ne lipsește zona aceasta de a înțelege cum funcționează sistemele.

Noi tot timpul am încercat să dăm o șansă inovațiilor, cel puțin în segmentul de real estate. Spre exemplu, accesul de biometrie despre care am vorbit anterior, după care am făcut un sistem de car sharing intern care este doar pentru chiriași. După care, în mai 2020, am obținut cel mai mare scor BREEAM pentru o clădire deja existentă de doi ani. Evident că avem și noi BMS-uri, i-am adus pe cei de la Flow cu trotinetele electrice pentru a oferi un plus de mobilitate, lucrăm cu cei de la Bright Spaces. Astfel, suntem mereu foarte aproape de zona de inovație și de aceea ne este foarte ușor să vedem o soluție și să-i dăm o șansă pentru a fi implementată. 

Pe de altă parte, cred că digitalizarea este un proces, iar noi de fapt ar trebui să avem o stare. Toate soluțiile noi de software încercăm să le implementăm și la nivel de stat. Dar noi fiind pe zona de tech, ne mișcăm rapid, nu putem să așteptăm statul care se mișcă prea încet. Am avut discuții pe partea de acces control și cu instituții ale statului, dar nu poți aștepta trei luni după un răspuns. Noi o să creăm indiferent de cât de rapid sau lent este statul, însă unele lucruri nu putem să le facem. 

Oamenii, în general, sunt deja foarte conectați de digitalizare, dar suntem în partea noastră privată. La muncă nu suntem pentru că nu mi-a dat angajatorul, pentru că nu are clădirea și așa mai departe. Prin faptul că digitalizarea nu este un proces care se termină, ajungem să nu putem să ne conectăm la soluții deja dezvoltate. Spre exemplu, fiecare manager a implementat câte o soluție (fie că vorbim de registru, de urbanism sau orice fel) care de fapt nu este integrată. Iar noi dacă venim și dorim să digitalizăm acel spațiu, este nevoie să ne legăm de sistemul creat de ei care nu este flexibil și este închis. Astfel, această lipsă, duce la bani irosiți pentru că nu avut experiența unui soft care înseamnă și mentenanță.

România tot timpul a fost pregătită pentru digitalizare. Problema este că își dorește prea multe. Țara are oameni foarte inteligenți și foarte creativi, dar care se mișcă în mileniul în care se mișcă și Europa de vest. Ei nu o să aștepte după stat niciodată și de aceea se îndreaptă, spre exemplu, spre Marea Britanie cu implementarea soluțiilor. Cred că statul trebuie să fie driver-ul mare cum se întâmplă în Estonia sau alte țări. 

Team building non-conformist la Timișoara în cadrul Flight Festival

Articolul anterior

Team building non-conformist la Timișoara în cadrul Flight Festival

Peste 100 de angajați din cadrul mai multor companii multinaționale din Timișoara au participat duminică, 29 septembrie 2019, la un Altfel de team building: ORCHESTRATE

Citește mai departe